Pekka Holopainen jatkaa Piirin puheenjohtajana

4.12.2020

Hallituksen varsinaisista ja varajäsenistä vaihtui kummastakin yksi kolmasosa. Kannanotossaan syyskokous kiinnitti huomiota kotitalousvähennyksen riittämättömyyteen.

EKL:n Mikkelin Piirin syyskokous valitsi, Leena Teittisen kieltäydyttyä ehdokkuudesta, yksimielisesti vuodelle 2021 puheenjohtajaksi jatkamaan Pekka Holopaisen. Piirin hallitus uusiutui neljällä varsinaisella ja neljällä varajäsenellä. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Anne Myyryläinen Naisvuoren ES, Aarno Laamanen Kerimäen ES, Markku Pentikäinen Kangasniemen Es ja Lauri Särkkä Joroisten ES. Uusia varajäseniä ovat Hannu Kumin Kangasniemen ES, Anneli Laaksonen Naisvuoren ES, Laila Laukkanen-Pasanen Savonlinan ESY ja Pauli Laamanen Kerimäen ES.

Toimintasuunnitelmaan hyväksyttiin eri kilpailu- ja tapahtumajärjestäjät. Kokous totesi olevan helpompaa valmistautua kisoihin ja tapahtumiin ja tarvittaessa perua ne kuin joutua pikaisella aikataululla järjestämään kisat.

Talousarviossa ainoa normaalista hiukan poikkeava summa oli historiatoimikunnalle varattu summa, josta osa on tarkoitettu myös vuodelle 2022. Talousarvion loppusumma on positiivinen.

Kannanotossaan Piirin syyskokous kiinnittää huomiota siihen että kotitalousvähennystä tulee myöntää korotettuna yli 75-vuotiaille. Näin saataisiin monia myönteisiä vaikutuksia ikäihmisten itsenäiseen selviytymiseen mm. kotipalveluiden käytön lisääntymisen ja palveluasumisen mahdollisen lykkääntymisen myötä. Piiri korostaa, ettei nykymalli tue vähävaraisia eläkeläisiä, joiden eläkkeistä ei mene veroa. Nykyisellä mallillahan kotitalousvähennys tehdään veroista.